У Криму окупанти провели обшуки в будинках кримських татар

Новини

В окупованому Криму в селищі Роздольне в п’ятницю, 11 січня, російські силовики провели обшуки в будинках кримських татар Сервера Барієва, Ернеста Емірасанова і Османа Османова. У постанові «суду» на обшук вказувалося, що там нібито збираються члени організації Хізб ут-Тахрір, забороненої на території РФ.

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook громадське об’єднання «Кримскач солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«11 січня 2019 року вранці в смт. Роздольне пройшли обшуки в будинках кримських мусульман. Слідчі заходи пройшли у Сервера Баріеєа, Ернеста Емірасанова і Османа Османова. Стало відомо, що постанову на обшук видав «Київський районний суд» міста Сімферополь», – йдеться в повідомленні.

Усі кримські татари, у яких було проведено обшук є мусульманами, що строго дотримуються норм ісламу.

«Зачитали постанову, в ньому йшлося про те, що в даному місці збираються члени організації Хізб ут-Тахрір, забороненої на території РФ», – розповіли активісти.

В ході обшуків силовики шукали заборонені предмети і літературу. Оглянули оргтехніку. Нічого не було знайдено і вилучено.