На адмінкордоні з Кримом ФСБ затримала ще одного громадянина України

Новини
КПВВ "Чонгар". Фото: khoda.gov.ua

Російський ТАСС з посиланням на прикордонне управління ФСБ РФ у Криму заявив про затримання громадянина України, який нібито перебував близько адмінкордону без спеціальних дозвільних документів.

За повідомленням ТАСС, затримання відбулося на початку січня, але відомо про це стало лише тепер, передає Центр журналістських розслідувань.

За заявою ФСБ, інцидент стався недалеко від автомобільного пункту пропуску «Чонгар», у декількох сотнях метрів від лінії адмінкордону. 

«У перші святкові дні січня поточного року співробітники прикордонного управління ФСБ Росії в Криму виявили громадянина України 1992 року народження, який перебував у безпосередній близькості від держкордону РФ без відповідних документів. Чоловіка було затримано прикордонниками у темний час доби», – заявили у ФСБ.

Затриманого було притягнуто до відповідальності за порушення правил проходу у прикордонну зону, тимчасового перебування та пересування в ній по ч. 1.1 ст.18.2 КоАП РФ, йдеться у повідомленні.

Також у ФСБ заявили, що у 2018 році співробітниками прикордонного управління в Криму «затримано близько 10 порушників держкордону РФ, виявлено понад 800 громадян, які порушили прикордонний режим».

«Усіх притягнуто до адміністративної, а в деяких випадках і до кримінальної відповідальності. На користь держави стягнуто понад 350 тис. рублів штрафів», – заявили у ФСБ.

17 января на КПВВ Чонгар» ФСБ РФ на въезде в оккупированный Крым задержала украинца, который якобы находился в российском федеральном розыске.