З початку року ФСБ активувала діяльність на окупованому Донбасі – ГУР

Новини
Фото: presalibera.net

З початку 2019 року ФСБ активізувала свою діяльність на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Про це на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони, передає Центр журналістських розслідувань.

«Зокрема, збільшилась кількість випадків залучення оперативних груп російських спецслужб до проведення, під приводом нібито «протидії диверсіям», спеціальних заходів з приховування агресивних приготувань російсько-окупаційних військ», – сказав Праута.

При цьому, додав він, під керівництвом співробітників ФСБ РФ, т.зв. «республіканські правоохоронні органи» посилили пропускний режим на неконтрольованих Україною ділянках кордону для недопущення відтоку з тимчасово окупованих територій мобілізаційних ресурсів (осіб призовного віку).

У зв’язку з цим, зазначеній категорії громадян заборонявся виїзд без спеціального дозволу. Крім того, у всіх осіб, які переміщуються через пропускні пункти, здійснюється перепис та звірка документів з базами даних.