У районі Керченської протоки під час перевалки нафтопродуктів загорілись два судна

Новини

У Чорному морі в районі Керченської протоки на танкері «Маестро» (прапор Танзанії) стався вибух під час перевалки нафтопродуктів на другий танкер «Канді» (прапор Танзанії). Обидва судна загорілися. Члени екіпажів танкерів змушені були рятуватися, стрибаючи в воду. Є загиблі.

Інформацію про пожежу виданню «Кримінформ» повідомили в Росморречфлоті, передає Центр журналістських розслідувань.

«При передачі палива з одного танкера на інший біля берегів Криму – 15 миль на південь від мису Такіль з боку Керчі за межами територіальних вод – за повідомленням з суден, що проходять повз, на одному із суден стався вибух, розгорілася пожежа, яка потім перекинулась на друге судно», – зазначили у відомстві.

За попередніми даними, танкер «Маестро» під прапором Танзанії йшов в Темрюк, на його борту перебували 14 осіб – громадяни Туреччини та Індії. Другий танкер «Канді» також під прапором Танзанії. На його борту перебували 17 осіб – громадяни Туреччини та Індії.

За інформацією прес-служби, після вибуху і загоряння суден, моряки почали стрибати в море. «Люди стрибають за борт. На місце направлено аварійно-рятувальне судно морський буксир «Спасатель Демидов». Судна, які знаходяться поруч, також були спрямовані на місце для надання оперативної допомоги та вилучення людей з води», – додали в Росморречфлоті.

Пізніше у відомстві повідомили, що в Чорному морі врятовано 14 членів екіпажів двох танкерів, на яких сталася пожежа. З води також вилучено дев’ять тіл загиблих.

Відео та фото пожежі на танкерах опублікувало керченське видання Kerch.FM.

У пошуку тих, що вижили задіяні близько 17 суден. У районі катастрофи сильна течія.