Оболонський суд оголошує вирок у справі про держзраду Януковича (трансляція)

Новини
Фото: censor.net.ua

Оболонський районний суд Києва в четвер, 24 січня, розпочав оголошення вироку колишньому президенту України Віктору Януковичу, звинуваченому у державній зраді.

Трансляцію засідання суду веде Радіо Свобода, передає Центр журналістських розслідувань.

Самого Януковича на суді немає, як і немає відеозв‘язку із ним. Раніше про це попереджав адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

Сторона обвинувачення 16 серпня 2018 року попросила у суду максимальне покарання для Януковича – 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд Києва дозволив заочне засудження екс-президента Януковича, якого звинувачують у державній зраді. Він обвинувачується в Україні в скоєнні злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (мова йде про пособника як одну з категорій співучасника злочину), ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч.1 ст.111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) КК України.