У Криму затримали людину, яка облила фарбою пам’ятник російським окупаційним військам

Новини

У Сімферополі російська поліція затримала чоловіка, який облив пам’ятник «ввічливим людям» – російським військовим без розпізнавальних знаків, які захопили Крим в лютому 2014 року, і дівчинці з котом.

Як повідомляють російські ЗМІ, «чоловік був нетверезий», а пояснив свій вчинок невдоволенням владою, передає Центр журналістських розслідувань.

Чоловіка затримали. На нього склали протокол про адміністративне правопорушення. Поліцейські вирішують питання про порушення справи за 214-ю статтею Кримінального кодексу РФ («вандалізм»).

Пам’ятник «ввічливим людям» встановили в 2016 році біля будівлі Верховної Ради Криму, яку в кінці лютого 2014 року захопив громадянин РФ, колишній полковник ГРУ і один з колишніх керівників терористичної ДНР «Ігор Гиркин (Стрєлков) зі своїм загоном.

27 лютого 2014 року будівлі ВР і Радміну АРК були захоплені озброєними російськими спецназівцямибез розпізнавальних знаків. В цей же день над будівлями були підняті російські прапори. Також перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в’їздах і зайнявши аеропрот.

16 березня в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум«, за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя нібито роголосували за приєднання Криму до Росії.