Морські прикордонники разом з ВМСУ та силами ООС відпрацювали відбиття нападу ворога на Азові

Новини
Корабель Морської охорони ДПСУ «Донбас» Фото: dpsu.gov.ua

В Азовському морі українські морські прикордонники у взаємодії з катерами ВМС Збройних Сил України та силами Операції об’єднаних сил (ООС) в ході навчальних маневрів відпрацювали відбиття ворожого нападу з моря.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України, передає Центр журналістських розслідувань.

«У ході проведення навчальної операції під керівництвом командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, спільними зусиллями кораблів Морської охорони, катерів ВМС ЗСУ, за підтримки артилерії з берега та авіації судно-порушник зупинено та заблоковано у визначеному районі, висадку диверсійних груп не допущено», – розповіли у відомстві.

Фото: dpsu.gov.ua

Командувач Об’єднаних сил відзначив високий рівень підготовки та чітку злагодженість роботи екіпажу корабля Морської охорони «Донбас», де був присутній особисто та мав змогу спостерігати не тільки за діями і маневрами, а й оцінити управлінську діяльність командира корабля, навченість персоналу.

Фото: dpsu.gov.ua

Командир корабля «Донбас» капітан 3 рангу Дмитро Глушак зауважив, що кожного разу, перебуваючи на службі в морі, навіть в рамках навчань, морські прикордонники виходять на службу з охорони державного кордону і відстежують обстановку, а також збирають та узагальнюють інформацію.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

«Такі навчання дозволяють нам відточувати свої професійні навички, додатково перевірити злагодженість всіх взаємодіючих сил та бути завжди напоготові до реагування на розвиток подій у зоні відповідальності», – сказав він.

Нагадаємо:

  • В кінці січня 2019 року в акваторії Азовського моря було проведено тренування ударних літаків з підтримки дій на морі кораблів ВМСУ та Держприкордонслужби, які здійснюють патрулювання.