У Криму окупанти провели обшук в будинку українського активіста Приходька

Новини
Олег Приходько

В окупованому Криму в селі Оріхове Сакського району 8 лютого російські силовики провели обшук в будинку українського активіста Олега Приходька.

Про це виданню Крим.Реалїі розповів сам Приходько, передає Центр журналістських розслідувань.

«Проводили вчора (8 лютого – ред.) обшук. Була ціла юрба силовиків, зі зброєю. Забрали мій і дружини комп’ютер, телефон, українську символіку, прапори. Навіть в машині. Також забрали макети німецьких автоматів. Обшук вони пояснили тим, що вночі в Саках були розбиті могили радянським льотчикам, намальована свастика. І вони чомусь вирішили прийти до мене», – сказав Приходько.

Він додав, що після обшуку його відвезли до Сімферополя, де переписували всі контакти з телефону, проводили бесіду і сказали, що «будуть проводити експертизу того, що у мене забрали».

Нагадаємо:

  • Олег Приходько відомий своєю проукраїнською позицією, через що його неодноразово викликали на допити в російські силові структур. 8 червня 2016 року в Саках активіста затримали співробітники російської ГИБДД нібито через номерні знаки українського зразка на автомобілі. Після затримання на місце інциденту були викликані співробітники ФСБ.