Бойовики з мінометів обстріляли Зайцеве

Новини

У селищі Зайцеве під обстріл бойовиків потрапив житловий будинок.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції об’єднаних сил.

«8 лютого з 16:08 до 16:28 найманці збройних формувань РФ у напрямку населеного пункту Гольмовский зробили обстріл із застосуванням озброєння, забороненого мінського домовленостями, а саме міномета калібру 82 мм селища Зайцеве-Північне в Бахмутському районі Донецької області», – зазначили в прес-центрі.

Прибувши на місце обстрілу, група української сторони СЦКК зафіксувала пошкодження двору будинку, а також воронку діаметром до півтора метрів на відстані приблизно трьох метрів від житлового будинку.

«Підтверджено – пошкодження і воронку викликала міна калібру 82 мм», – уточнили в прес-центрі.

Під час обстрілу окупантів 48-річний господар у дворі не перебував.

«Українська сторона СЦКК повідомляє, що найманці російсько-окупаційних військ, нехтуючи всіма нормами міжнародного гуманітарного права, в черговий раз ставлять під загрозу життя і здоров’я цивільного населення Донбасу і продовжують обстріл населених пунктів в районі проведення операції об’єднаних сил», – підкреслили в штабі ООС .

За даними української розвідки, командування ВС РФ продовжує поставляти на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей зброю і боєприпаси, заборонені міжнародними конвенціями, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.