Посли ЄС погодили продовження індивідуальних санкцій проти РФ ще на півроку

Новини
Фото: rnw.nl

Посли країн Європейського союзу схвалили рішення про продовження ще на шість місяців – до вересня 2019 року – санкцій проти фізичних осіб і компаній РФ за агресію Росії проти України. У список додадуть росіян, причетних до незаконних дій РФ на Азові і в Керченській протоці.

Про продовження обмежувальних заходів ЄС в мікроблозі Twitter повідомив постійний представник України при Євросоюзі Микола Точицький, передає Центр журналістських розслідувань.

«Комітет постійних представників ЄС погодив продовження індивідуальних санкцій проти РФ до вересня 2019 року. Символічний крок у 5-ту річницю початку агресії Росії проти України», – написав Точицький.

У свою чергу брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомив, що до списку осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи ЄС, пізніше ще додадуть 8 росіян, причетних до незаконних дій РФ в Азовському морі і Керченській протоці.

«Посли ЄС вирішили продовжити заморожування активів і заборону на отримання віз для 163 осіб і 44 суб’єктів, відповідальних за підрив територіальної цілісності України. Офіційно це буде продовжено на початку березня. Дополніетльно 8 осіб додадуть пізніше за Азовське море », – написав він у своєму Twitter.

Нагадаємо:

  • Індивідуальні санкції Євросоюзу вперше були введені 17 березня 2014 року і постійно продовжувалися на півроку. Зараз вони діють до 15 березня 2019 року.