На адмінкордоні з Кримом прикордонники вилучили шпигунський гаджет

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

На адмінкордоні з Кримом в контрольному пункті в’їзду-виїзду (КПВВ) «Чаплинка» українські прикордонники виявили шпигунський пристрій у мешканця Херсонської області, який прямував з півострова на материкову Україну.

Про це кореспонденту Центру журналістських розслідувань повідомив помічник Іван Шевцов, начальника Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського Регіонального управління Держприкордонслужби України.

«Вчора до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чаплинка» на автомобілі CITROEN прибув громадянин України, мешканець Херсонщини, який направлявся з тимчасово окупованого півострову на материкову частину України. Під час огляду транспортного засобу в салоні автомобіля у відсіку для рукавиць прикордонники виявили пристрій для негласного отримання інформації у вигляді авторучки, оснащеної відеокамерою та флеш-накопичувачем», – розповів Шевцов.

Він зазначив, що у відповідності до чинного законодавства на території України незаконне придбання, збут, використання та зберігання таких пристроїв може тягнути за собою кримінальну або адміністративну відповідальність.

Шевцов додав, що виявлену знахідку прикордонники передали співробітникам СБУ, які згодом притягнули громадянина до адміністративної відповідальності за ст. 195-5 КУпАП (незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації).

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо:

  • Прикордонники Херсонського загону при здійсненні пропускних операцій в КПВВ «Каланчак» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом затримали легковий автомобіль Volkswagen, який в минулому році був викрадений в Одесі і перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.