США продовжать переговори з РФ щодо повернення українських територій – Волкер на форумі «Окупований Крим: 5 років опору»

Новини
Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер

США продовжать переговори з РФ щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, але поки Росія до цього не готова.

Про це розповів спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер на V Міжнародному форумі «Окупований Крим: 5 років опору», передає Центр журналістських розслідувань.

«Ми зацікавлені у веденні переговорів з Російською Федерацією щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Росія досі не заявила про свою зацікавленість у вирішенні цього питання, але ми сподіваємося, що це колись станеться», – зазначив Волкер.

Він підкреслив, що територіальна цілісність країні відновиться, коли РФ розпочне дискусію про припинення агресії на Сході України.

Під час форуму Волкер підняв питання виборів в Україні. Він зазначив, що США будуть підтримувати Україну, незалежно від результатів виборів.

«Ми будемо стояти поруч, незалежно від того, яким буде результат виборів, ми підтримуватимемо мирну, демократичну, процвітаючу, безпечну Україну в її законних кордонах, включаючи Кримський півострів», – підкреслив Волкер.

Також він наголосив на тому, що США допомагатиме й у питаннях боротьби з корупцією. На його думку, треба посилювати механізми безпеки, бо лише сильне суспільство зможе себе захистити.

  • V Міжнародний форум «Окупований Крим: 5 років опору» проходить у Мистецькому Арсеналі.