Засідання суду у справі севастопольського соратника Медведчука – «самооборонівця» Комелова перенесли на квітень

Новини
Олександр Комелов Фото: скріншот YouTube ForPost

Підготовче засідання Оболонського районного суду Києва у справі севастопольця Івана Комелова, який брав участь у створенні «самооборони» міста, не відбулось через відсутність обвинуваченого та його захисника.

Про це повідомляє Бюро судової інформації (проект Центру журналістських розслідувань).

За даними видання,  прокуратура АРК обвинувачує Івана Комелова у тому, що він, перебуваючи на посаді члена Президії Громадської ради при Севастопольській міській державній адміністрації, публічно закликав до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України; вступив до лав «самооборони Криму» та брав участь у його злочинній діяльності, зокрема, під час захоплення штабу ВМС України у березні 2014 року. Комелова обвинувачують у порушенні ч.1 ст.111 КК України (держзрада) та ч.2 ст.260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Прокурор Андрій Гонтар подав усні клопотання про відкладення підготовчого засідання через неявку обвинуваченого та захисника та клопотання про ухвалу про привід обвинуваченого Службою безпеки України в АРК та Севастополі.

Суддя Сергій Родіонов відмовив у клопотанні про привід Комелова через відсутність можливості розглянути питання у присутності захисника. Засідання перенесено на 5 квітня 2019 року.

Як повідомляє БСІ, обвинувальний акт стосовно Комелова надійшов до Оболонського районного суду м. Києва 07 серпня 2018 року. Повістка, спрямована обвинуваченому, не отримана.

Нагадаємо:

  • Іван Комелов очолював у Севастополі  відділення руху «Український вибір» Віктора Медведчука.
  • У січні 2014 го разом із Олександром Синявським створював воєнізовані загони, щоб «використовувати їх проти прихильників Євромайдану». Через місяць ці загони стали ядром «Самооборони Севастополя», яка допомагала російським військовим встановлювати контроль над містом.
  • ЗМІ називають Комелова активним учасником «русской весны» і членом команди «народного мера» Олексія Чалого.
  • У серпні 2018 року Комелов очолив севастопольську організацію російської партії «Родина».