В Криму побили джанкойського інваліда – плюнув у «депутата» Госдуми Шеремета

Новини
Постраждалий Ігор Нікітенко Фото: primechaniya.ru

В окупованому Криму в Джанкої жорстоко побили незрячого інваліда Ігоря Нікітенка, який плюнув в «депутата» Держдуми РФ Михайла Шеремета. Таким чином Никитенко вирішив помститися Шеремету за невиконані обіцянки допомогти в отриманні посвідки на проживання, дані його покійної дружини Наталії.

Інцидент стався під час прийому громадян, який проводив Шеремет, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію видання «Примечания».

Як повідомив потерпілий, його дружина Наталя також була незрячим інвалідом. Крім того, через проблеми з нирками жінці доводилося тричі на тиждень їздити на гемодіаліз. Вона мала тільки громадянство України і ніяк не могла оформити посвідку на проживання. На прохання інвалідів допомогти Наталі з видом на проживання, щоб та могла претендувати на медичну страховку, місцеві чиновники не відреагували. У серпні 2016 року подружжя вирішило просити допомоги у на той час «першого віце-прем’єра уряду Криму» Михайла Шеремета, який приїхав в Джанкой вході компанії з «виборів» депутатів Держдуми РФ.

«Ми просили, щоб Михайло Сергійович допоміг Наталі отримати посвідку на проживання. Він взяв номер мого телефону і сказав, що завтра набере, і все вирішить. Дзвінка від Шеремета моя дружина так і не дочекалася. У березні 2017 року вона змогла сама отримати ВНП на загальних підставах. Але ці нервування з ходінням по ФМС її і погубили: стан здоров’я погіршився і в грудні 2017 року його померла», – розповів Никитенко.

У зв’язку з цим він вирішив провчити «депутата», який як він вважає, повівся з його дружиною по-хамськи. І тому прийшов на прийом до Шеремета.

«Я плюнув в нього і сказав, що це йому за мою покійну дружину, яка так і не дочекалася допомоги. Мене схопили і повалили на стіл, почали бити по голові і по нирках, після повалили на підлогу, били і так тривало кілька хвилин», – повідомив потерпілий.

Постраждалий Ігор Нікітенко Фото: primechaniya.ru

Через 10 хвилин на місце прибули поліцейські. За словами Нікітенко, Шеремет і його свита стверджували, що інвалід перебуває під дією якихось наркотиків, або алкоголю. Тому на Нікітенко одягли наручники і відправили на огляд. Але аналізи показали, що він не п’яний.

За словами інваліда, поліцейських не збентежив той факт, що Шеремет залишився неушкодженим, а його била компанія з чотирьох чоловік, про що свідчать синці і садна, що залишилися на ньому. «Сильно постраждала голова, перенісся і без того хворі через цукрового діабету нирки», – сказав Нікітенко.

Сам Михайло Шеремет повідомив виданню «Кримінформ» свою версію того, що відбувалося. Він стверджує, що Нікітенко не тільки плюнув йому в обличчя, а й і завдав удар тростиною для незрячих. «Плюнув в обличчя і вдарив тростиною. Другий раз я у нього ту тростину вирвав», – сказав «депутат». Шеремет також розповів, що інвалід облив його і меблі зеленкою.