Син Гладковського подав до суду на журналістів за розслідування про корупцію у ВПК

Новини
Ігор Гладковський Фото: tyzhden.ua

Ігор Гладковський, син екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського подав до Подільского райсуду Києва позов про захист честі і гідності на журналістів програми BIHUF.info Дениса Бігуса та Лесю Іванову, які оприлюднили розслідування про масштабну корупцію у військово-промисловому комплексі, зокрема у держконцернах «Укрспецекспорт» та «Укроборонпром». Одним з фігурантів розслідування є Гладковський-молодший.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, відповідна інформація про цивільну справу опублікована на сайті Подільского райсуду.

Як зазначається, Гладковський-молодший подав позов «про захист честі, гідності та ділової репутації» 4 березня.

Відповідачами у позові вказані журналісти-розслідувачі Денис Бігус та Леся Іванова, а також громадська організація «ТОМ 14».

Справу буде розглядати суддя Володимир Гребенюк.

Нагадаємо:

  • Команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала матеріал про масштабні розкрадання в «Укроборонопромі», до якої причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка. Зокрема син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор, його друг і безнес-партнер Віталій Жуков, а також Андрій Рогоза з 2016 року продавали українським оборонним підприємствам запчастини для військової техніки з націнкою до 300%. Товар вони завозили з території РФ контрабандним шляхом або ж купували на складах військових частин в Україні. Зокрема, як «прокладку» вони використовували підприємство Порошенка «Кузня на Рибальському», через яку провели 70 мільйонів гривень від угоди з Київським бронетанковим заводом.
  • Президент Порошенко зажадав від правоохоронців проведення термінової перевірки інформації команди журналістських розслідувань Bihus.Info.
  • НАБУ почало досудове розслідування після перевірки інформації, про яку йде мова у програмі «Наші гроші з Денисом Бігусом» про зловживання при проведенні закупівель для української армії.
  • 4 березня президент Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО України, а також посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.
  • В третій частині журналістського розслідування BIHUS.info журналісти оприлюднили інформацію, як керівник держконцерну «Укроборонпром» Павло Букін санкціонував купівлю російських комплектуючих для ремонту двох казахських літаків Ан-26 з багаторазовою націнкою у компанії, підконтрольній синові колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря і його бізнес-партнерів. При цьому Букін отримав в якості «відкату» за цю угоду 10 тисяч дол., а О.Гладковскій – 30 тисяч дол.