Понад півтори тисячі виборців з Криму вже змінили місце голосування

Новини

За період з 31 грудня 2018 року по 5 березня 2019 року вже понад 1500 виборців з окупованих Криму та Севастополя скористалися тимчасовою зміною місця голосування, щоб мати змогу обрати президента України 31 березня.

Як повідомляє Центр журналістських розслідувань, відповідна інформація опублікована на сайті Державного реєстру виборців.

Так, станом на 5 березня 2019 року тимчасово змінили місце реєстрації 1209 громадян з Автономної Республіки Крим і 318 – з Севастополя.

Окрім того, процедуру тимчасової зміни місця голосування пройшли 18 887 громадян з Донецької області та 8611 – з Луганської області.

Загалом вже змінили реєстрацію 50 325 громадян з усіх регіонів України.

Для участі у виборах президента вимушені переселенці мають звернутися з заявою про тимчасову зміну місця голосування до відділу ведення Державного реєстру виборців. Необхідно надати лише паспорт з реєстрацією на окупованих територіях Донецької, Луганської областей чи Криму. Інші довідки чи документи не потрібні. Якщо буде другий тур виборів, процедуру зміни місця голосування доведеться пройти ще раз.

Нагадаємо:

  • Для зміни реєстрації вимушені переселенці мають звернутися з заявою про тимчасову зміну місця голосування до відділу ведення Державного реєстру виборців. Необхідно надати лише паспорт з реєстрацією на окупованих територіях Донецької, Луганської областей чи Криму. Інші довідки чи документи не потрібні. При другому турі виборів процедуру доведеться пройти ще раз.