У Києві застрелили свідка у справі «діамантових прокурорів»

Новини
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві у вівторок, 5 березня, застрелили свідка у справі «діамантових прокурорів», колишнього власника ювелірного заводу Сергія Кисельова, який упізнав свої діаманти, знайдені в ході обшуку у першого заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Про це повідомив колишній заступник Генпрокурора України Давид Сакварелідзе, який раніше курирував розслідування справи, передає Центр журналістських розслідувань.

«Убитий Кисельов, людина яка упізнала свої діаманти (колишній власник заводу ювелірних виробів) в гучній справі «діамантових прокурорів», – зазначив Сакварелідзе після інформації поліції Києва про вбивство чоловіка в Дніпровському районі столиці.

«Убитий Кисельов раніше розповідав, як з його заводу разом з діамантами, знайденими при обшуку у заступника облпрокурора Київської області Корнійця, також пропало кілька млн USD і десяток кг золота. У свідченні називав прізвища тодішнього заступника генпрокурора і зама міністра МВС. Також розповів, що в обмін на те, щоб забути за вкрадені під час обшуку готівку і золото, справу по ньому закриють. Тоді так і сталося», – додав він.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За інформацією Нацполіції Києва у вівторок, 5 березня, близько 11:15 правоохоронці отримали повідомлення, що в Дніпровському районі в автомобілі «Мерседес», припаркованому у дворі будинку на вулиці Флоренції, пролунав постріл, після чого з машини вибіг невідомий і зник у дворах.

За викликом одразу прибули екіпажі патрульних поліцейських, слідчо-оперативні групи територіального управління поліції і столичного главку. На місці події в салоні іномарки правоохоронці виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Потерпілий – місцевий житель, 1960 року народження.

За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Розслідування кримінального провадження доручено слідчим ГУ Нацполіціі в Києві. В даний час правоохоронці розглядають кілька версій вбивства киянина, який займався ювелірним бізнесом, основна з яких – вбивство з корисливих мотивів.

Нагадаємо:

  • На початку липня 2015 року в Києві були затримані перший заступник голови слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.
  • При цьому під час затримання у чиновників було виявлено в цілому близько 500 тис. дол. США, а також коштовності та цінні папери. Зокрема, під час обшуку у Шапакіна було знайдено: $130 тис. в кабінеті; $30 тис. і €22 тис. в будинку; $170 тис. і 500 тис. грн в квартирі; документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси. Під час обшуку у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами із загальною кількістю 65 каменів.
  • Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 (одержання хабара) КК України. Печерський райсуд Києва обрав Корнійцем запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави в розмірі 3,2 млн грн. 31 липня Корнієць вийшов з СІЗО після внесення застави.
  • На початку січня 2016 року ГПУ передала до Печерського райсуду обвинувальний акт у кримінальних провадженнях щодо колишніх заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і заступник керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна.