Фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» помістили в спецблок СІЗО в Ростові

Новини

Заарештованого фігуранта сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Айдера Саледінова помістили в спецблок СІЗО в Ростові-на-Дону.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність» з посиланням на адвоката Лілю Гемеджі, пише Центр журналістських розслідувань.

За словами адвоката, практика цієї процедури в СІЗО дозволяє «сформувати негативну характеристику» на всіх тих, хто проходить за статтею 205.5 Кримінального кодексу Росії ( «Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації»).

Нагадаємо:

  • 12 жовтня 2016 року в Криму в мікрорайонах Кам’янка і Строгонівка під Сімферополем було проведено обшуки в будинках кримських татар, після чого за підозрою в зв’язках із забороненою в РФ організацією «Хізб ут-Тахрір» російським силовиками було затримано 5 мусульман: Теймур Абдуллаєв, Узеїр Абдуллаєв , Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов і Рустем Ісмаїлов.
  • 6 грудня 2018 року п’ятьох фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» етапували з Криму до СІЗО російського Ростова-на-Дону.
  • В грудні 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону почав розгляд сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір».
  • Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону продовжив на три місяці – до 27 травня – арешт фігурантам сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Теймуру Абдулаєву, Узеїру Абдулаєву, Емілю Джемаденову, Айдеру Саледінову і Рустему Ісмайлову.