Держприкордонслужба України посилила охорону на адмінкордоні з окупованим Кримом

Новини
Олег Слободян, речник Держприкордонслужби України Фото: investigator.org.ua

Напередодні виборів президента України держприкордонслужба посилила охорону на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Про це під час брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, пише Центр журналістських розслідувань.

“В найбільш загрозливих напрямках, а це кордон з РФ, центральний сегмент молдовського кордону, адмінмежа із тимчасово окупованим Кримом вже використовуються резерви голови служби у достатній кількості”, – зазначив Слободян.

Він також додав, що мета посилення охорони – не допустити провокації на державному кордоні, провоза зброї, боєприпасів, вибухівки та інших засобів терору, а також недопущення осіб, які можуть брати участь в дестабілізаційних заходах на території України в період виборів.

Прикордонники працюватимуть у взаємодії з нацполіцією, співробітниками СБУ та інших правоохоронних органів. Також організовано чергування сил та засобів авіації ДПСУ. Загалом, кордони охоронятимуть близько 7000 прикордонників та 1300 додатково залучених осіб.

Підвищена увага приділятиметься міжнародним спостерігачам та представникам іноземних ЗМІ. Наразі очікують більше 800 представників іноземних ЗМІ, 60 з яких вже приїхали до України.

Одного журналіста вже не пропустили до України. Їм виявився представник канадського телебачення та громадянин Росії, який раніше порушив порядок в’їзду до Криму.

Також за списками ЦВК до України мають приїхати близько 700 спостерігачів. Станом на 14 березня понад 240 вже приїхали.