Зарплата голови «Нафтогазу» залежитиме від видобутку газу – нардеп

Новини
Глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв Фото: YouTube Нафтогаз

Новий контракт з головою правління НАК «Нафтогаз України» Андрієм Коболєвим передбачатиме зменшення його заробітної плати, яка залежитиме від видобутку газу.

Про це Центру журналістських розслідувань повідомив представник Кабміну у Верховній Раді, нардеп від Блока Петра Порошенко Вадим Денисенко.

«Новий контракт передбачатиме по-перше зменшення зарплати Коболєва, по-друге, зарплата керівництва «Нафтогазу» буде прив’язана до збільшення видобутку, згідно з планом, в якому Нафтогаз цього року має видобути 2 мільярда кубів газу, від цього залежитиме зарплата «Нафтогазу». Третє – продовження транзитного контракту та розділення транспортної системи і видобутку», – розповів Денисенко.

Вадим Денисенко Фото: investigator.org.ua

Також нардеп запевнив, що ціни на газ не зміняться.

«Станом на зараз ніяких змін цін на газ немає. Йдуть переговори. Буде зроблено все можливе, щоб підвищення ціни на газ не було», – додав Денисенко.

Також раніше прем’єр-міністр Україна Володимир Гройсман під час години запитань до Уряду повідомив, що ініціює з МВФ щодо збереження чинних цін на газ.
«Є гранична ціна – 8550 грн за тисячу кубометрів. А «Нафтогаз» говорить, що можна уникнути подальших підвищень», – сказав Гройсман.

  • Нинішній глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв був призначений у березні 2014 року, і термін його п’ятирічного контракту закінчується 22 березня. Наглядова рада хотіла продовжити контракт з Коболєва на три роки з нинішнім окладом 2,08 млн гривень в місяць.
  • Однак Гройсман ще в січні заявив, що уряд не буде продовжувати контракт з правлінням «Нафтогазу» при збереженні нинішніх зарплат, і 6 березня прем’єр анонсував відкритий конкурс на цю посаду.
  • Глава правління «Нафтогазу України» Андрій Коболєв в 2017 році отримав 47,1 млн гривень зарплати і додаткових поточних премій.
  • Загальна компенсація управлінському персоналу в складі 6 членів правління і 9 директорів в 2017 році склала 214 млн гривень з урахуванням заробітних плат і додаткових поточних премій (в 2,46 рази більше, ніж в 2016 році).
  • У 2018 році Андрій Коболєв отримав $ 7,9 млн (і перевів їх мамі в Америку), а комерційний директор компанії Юрій Вітренко – $ 6 млн премії за перемогу в Стокгольмському арбітражному суді в суперечці з «Газпромом» за транзитним контрактом.