Євросоюз має інструментарій для деокупації Криму, але не використовує його – Гопко

Новини
Голова Комітету ВРУ у закордонних справах Ганна Гопко Фото: Facebook Hanna Hopko

Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко вказує, що у Європейського союзу існують інструменти, які б допомогли повернути Крим Україні, – обмеження закупок російських енергоносіїв, що буде підривати економіку Росії – проте поки що їх не використовує.

Про це Гопко розповіла в коментарі Центру журналістських розслідувань.

«У Заходу є інструментарій, який вони ще не використовували – те, що говорять завжди провідні експерти – це ембарго на енергоносії (з Росії – ред.). Якщо б зараз Німеччина замість того, щоб продовжувати будувати «Північний потік-2», міністр закордонних справ Австрії замість того, щоб витанцьовувати з Путіним на своєму весіллі, чітко послали сигнали, що вони скорочують поставки газу, нафтопродуктів з РФ і тим самим зменшують можливості для кремлівської воєнної машини, путінському режиму продовжувати свою експансію», – сказала голова Комітету ВРУ.

Також вона додала, що в ЄС крім політико-дипломатичного, інших способів повернення Криму Україні не бачать.

Нагадаємо:

  • 17 березня 2019 року Висока представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Моґеріні від імені Євросоюзу виступила із заявою, в якій йдеться, що Європейський союз залишається вірним політиці підтримки територіальної цілісності і суверенітету України та невизнання незаконної анексії Криму Росією та продовжить тиснути санкціями на РФ.