На адмінкордоні з Кримом затримали бойовика «православної армії»

Новини

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом українські прикордонники затримали члена незаконного збройного формування – батальйону «Російської православної армії» з позивним «Домовий».

Про це пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на Держприкордонслужбу.

Бойовика затримали на КПВВ «Чонгар».

«З тимчасово окупованій території АР Крим в контрольний пункт «Чонгар» прибув громадянин України, уродженець Кіровоградської області, який проживав у Криму. В ході перевірки документів чоловіка, співробітники оперативних підрозділів Азово-Чорноморського регіонального управління, співробітники СБУ та Національної поліції в АР Крим та м. Севастополь встановили, що даний громадянин в 2014 році брав участь в незаконних збройних формуваннях на території так званої «ДНР», – розповіли прикордонники.

За словами затриманого, до 2014 року він з родиною проживав на території РФ, звідки повертався в Україну через уже закритий на той час пункт пропуску «Успенка». Під час одного з таких перетинів державного кордону він був завербований представниками спецслужб Російської Федерації для участі у військових діях на території України в «армії» так званої «ДНР». Після розподілу потрапив в батальйон «Російської православної армії», де йому дали позивний «Домовий».

Пізніше, під час одного з звільнень, чоловік поїхав з родиною в Росію і вирішив не повертатися до бойовиків.

«Протягом свого перебування на непідконтрольною території України неодноразово зустрічався з військовослужбовцями спеціальних підрозділів РФ, які виконували різного роду диверсії проти підрозділів ЗСУ. В даний час затриманих передали представникам Національної поліції в АР Крим та м.Севастополь», – відзначили в ДПСУ.