У формуванні «Аскер» заявили про перешкоди ФСБ кримчанам, які хотіли проголосувати

Новини

У громадянському формуванні «Аскер», представники якого несуть спільну службу з прикордонниками на адміністративному кордоні з Кримом, заявили про перешкоди з боку російських спецслужб у виїзді з півострова кримчанам, які хотіли проголосувати на виборах президента України 31 березня.

Про це спікер формування Евеліна Аріфова розповіла у коментарі медіа-центру IPC-Генічеськ, повідомляє Центр журналістскіх розслідувань.

«У прикордонному районі спокійно, всі служби посилено. Вчора поступала інформація, що ФСБ не пропускала активних кримчан, які відвідували суди по справам політв’язнів та хотіли приїхати на голосування з виборів президента України. Їх допитували, оглядали. Дійсно у російських служб була команда: активних, проукраїнських не пропускати. Деяких людей повертали, не пропускали», – наголосила Евеліна Аріфова.

  • Тих, хто виїжджає з окупованого півострова в день виборів 31 березня, запитують про мету візиту на материкову частину України, повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян
  • У день виборів президента України, 31 березня, працює «гаряча лінія» прокуратури Автономної Республіки Крим. 
  • В день голосування працівники прокуратури АР Крим чергуватимуть за місцем дислокації за адресою: Київ, вул. Ділова, 24; Херсон, вул. Кременчуцька, 69, а також на КПВВ Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України.