Реакція кандидатів у президенти на дані екзитполів

Новини

Володимир Зеленський ні з ким не домовляється і розраховує на перемогу.

Чинний президент і кандидат Петро Порошенко назвав Зеленського «маріонеткою Коломойського» та пообіцяв повернути Донбас і Крим після другого туру.

Юлія Тимошенко вважає, що має другий результат, а екзит-поли – маніпуляція. 

Анатолій Гриценко каже, що не буде підтримувати Порошенка ні за яких обставин,  а Зеленського не знає, як і вся країна. А Юрій Бойко все ще сподівається потрапити у другий тур.

Володимир Зеленський заявив, що не збирається ні з ким домовлятися щодо співпраці у другому турі.

«Нам все одно, з ким бути в другому турі… Мені вже сказали, що є якісь фейки: ми з кимось вже домовляємося, об’єднуємося. Ми ні з ким не домовляємося. Ми молоді люди, ми не хочемо, чесно кажучи, бачити все те минуле у своєму майбутньому, у майбутньому нашої країни», – заявив Зеленський.

За словами Зеленського, немає значення, з яким з кандидатів він потрапить до другого туру президентських виборів, бо його стратегія – це “тільки перемога”.

Петро Порошенко стверджує, що «виборці зламали російський сценарій першого туру». При цьому президент каже, що не відчуває жодної ейфорії. За його словами, результати голосування – це урок для нього особисто та для його команди та привід для роботи над помилками.

З 1 квітня він починає боротьбу за перемогу у другому турі, у якому, за його словами, доля звела його «з маріонеткою Коломойського», якому він «не дасть жодного шансу». Ключовим елементом другого туру, на думку чинного президента, мають стати передвиборчі дебати.

Також Порошенко пообіцяв, що після другого туру буде розпочато програму з повернення Донбасу і Криму.

Юлія Тимошенко впевнена, що має другий результат підтримки виборців і не визнає  даних оприлюднених ексзит-полів, де вона третя, називаючи їх маніпулятивними.

«Екзит-поли – це така само продажна соціологія якою маніпулювали останні місяці. Не звертайте на них уваги», – заявила лідер «Батьківщини».

Тимошенко спростовує інформацію щодо переговорів із Володимиром Зеленським до завершення підрахунку голосів.

«Ми розраховуємо на те, що після підбиття реальних підсумків виборів, збирання оригінальних протоколів ми будемо боротися з Володимиром Зеленським у другому турі. Тму ніяких переговорів до завершення підрахунку голосів не ведемо», – заявила Юлія Тимошенко.

Юрій Бойко, кандидат від “Опозиційної платформи – За життя” заявляє, що розраховує потрапити до другого туру виборів президента: мовляв, 20% опитуваних під час екзит-полів, що відмовлялися відповідати – це його виборці.

Він задоволений виборами, бо, за його словами, вдалося показати, що влада, попри тиск та спроби підкупу, приречена. Водночас Бойко називає ці вибори  “найбруднішими в історії”, та прогнозує своїй політсилі успіх на парламентських виборах – готуватися до них він починає одразу після завершення президентської кампанії. 

Анатолій Гриценко заявляє,  що ні за яких умов не підтримає у другому турі виборів Петра Порошенка.

«Я не хочу ще п’яти років обману і мародерства. Тому за жодних умов я не підтримаю і не проголосую за Порошенка Петра Олексійовича. Я його добре знаю», – сказав Гриценко після оголошення даних Національного екзіт-полу.

Разом з тим він повідомив, що не закликатиме своїх виборців і голосувати за Володимира Зеленського.

«Я не можу так само закликати голосувати чи не голосувати за Володимира Зеленського . Я його просто не знаю. Як ще не знає його і країна»,  – додав він.