У Мін’юсті України розповіли, куди звертатися кримчанам для захисту своїх прав

Новини
Фото: panoramio.com

Міністерство юстиції України підготувало для жителів окупованого Криму пам’ятку з рекомендаціями, куди звертатися на материковій Україні для захисту своїх прав, порушених окупаційною «владою» на півострові.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію міністерства.

«За даними ООН, з початку тимчасової окупації Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у 2014 році, в Криму зафіксовані серйозні порушення прав людини, зокрема свавільні арешти й затримання, насильницькі зникнення, жорстоке поводження, катування тощо» , – йдеться в повідомленні.

Мін’юст рекомендує жителям Криму в разі порушення їх прав звертатися в прокуратуру Автономної Республіки Крим в Києві і її відділ в Херсоні, а також до Головного управління Служби безпеки України в АР Крим та Головне управління Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі, які дислокуються в Херсоні.

Також кримчани можуть отримати безкоштовну правову допомогу в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Херсонській області.

Крім того, жителі Криму можуть звертатися до діючих в Києві правозахисних організацій: Регіональний центр прав людини, Українську Гельсінську спілку з прав людини, громадську організацію КримSOS і Кримську правозахисну групу.