Порошенко погодився на дебати із Зеленським на НСК «Олімпійський»

Новини
Володимир Зеленський та Петро Порошенко Фото: Facebook

Президент України Петро Порошенко погодився на проведення дебатів з кандидатом в президенти і лідером виборчих перегонів Володимиром Зеленським на Національному спортивному комплексі «Олімпійський» в присутності тисяч глядачів і безлічі журналістів. Раніше Зеленський опублікував відеоролик, в якому запропонував дебати на стадіоні, давши на роздуми Порошенко 24 години.

Свою відповідь глава держави також дав у відеоролику, опублікованому в Facebook на світанку, передає Центр журналістських розслідувань.

Увечері 3 квітня Володимир Зеленський відповів відеозверненням Петру Порошенку, який раніше викликав його на проведення дебатів перед другим туром президентських виборів.

«Звертаюся до Петра Порошенка. Ви кличете мене на дебати. Мріяли, що я втечу, відморожусь, зазоваюсь. Ні. Я – це не ви у 2014 році. Я приймаю виклик», – сказав Зеленський.

За його словами, дебати мають відбутися на НСК «Олімпійський», всі телеканали мають право транслювати їхнаживо. Крім того, він заявив, що кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести, що серед них «немає ні алкоголіків, ні наркоманів».

Зеленський також зажадав від Порошенка, щоб він публічно заявив, що дебати відбудуться «не з маріонеткою Кремля або Коломойського, не з ватником, не з малоросом, не з бидлом, не з клоуном, а з кандидатом в президенти України Володимиром Зеленським».

«Даю вам 24 години. Думайте», – заявив Зеленський.

У свою чергу, Порошенко у відповідь опублікував свій відеоролик, в якому погодився на проведення дебатів на «Олімпійському». Він сказав, що радий тому, що Зеленський погодився на дебати.

«Дебати – це не шоу. Виборча кампанія – це подія, яка визначає майбутнє країни і нації на роки і десятиліття вперед. Тут не до жартів … Дебати робляться не заради видовища на стадіоні. Дебати – це серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, про цінності, про історичний вектор, про пріоритети», – сказав глава держави.

Він додав, що країна не просто вибирає, вона довіряє свою долю.

«Правила дебатів прописані в законі про вибори Президента, почитайте, будь ласка. Вони можуть відбутися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей. Такі вже усталені правила. Але стадіон, так стадіон. Я чекаю Вас, Володимир Олександрович», – заявив Порошенко.

Нагадаємо:

  • Центральна виборча комісія опрацювала всі 100% електроних протоколів. Згідно з їхніми даними, до другого туру виборів проходять кандидати в президенти України Володимир Зеленський з 30,24% голосів виборців, і нинішній глава держави Петро Порошенко – 15,95%. Однак офіційні результати першого туру виборів ЦВК встановить за даними паперових протоколів з мокрими печатками, які зараз надходять від окружних виборчих комісій.