На Херсонщині поліцейські затримали учасників стрілянини на Чонгарі та вилучили зброю

Новини
Фото: Facebook Victor Levchenko

В Херсонській області патрульні поліцейські затримали чоловіків, які 3 квітня влаштували стрілянину біля селища Чонгар Генічеського району неподалік адмінкордону з окупованим Кримом. На місці стрілянини вилучили зброю.

Про це повідомив медіа-центр IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію керівника Відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі Віктора Левченка, передає Центр журналістських розслідувань.

3 квітня поблизу одного з агропідприємств у Чонгарі сталася стрілянина. В результаті ніхто з громадян не постраждав. Поліцейські попередньо встановили, що подія відбулась за участю представників двох сторін конфліктної ситуації, що склалася навколо одного з сільгосппідприємств в районі. Правоохоронці попередньо кваліфікували події за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство).

Фото: Facebook Victor Levchenko

Як повідомив Віктор Левченко, менш ніж за півгодини з моменту виклику всі учасники події були затримані патрульною поліцією.

Фото: Facebook Victor Levchenko

Він розповів подробиці затримання.

«Екіпаж патрульної поліції в АР Крим та місті Севастополі отримує виклик про стрільбу в населеному пункті неподалік від тимчасово окупованої території, з можливим використанням автоматичної зброї і приблизний опис транспортних засобів, на яких з місця зникли учасники події… На виклик вирушають три екіпажі патрульних. Відпрацьовуючи територію помічають транспортний засіб, що схожий за описом у виклику, а в ньому четверо міцних молодиків. Без жодних вагань зброя приведена в бойове положення – чіткі команди, швидке і рішуче затримання. За мить всі на підлозі і в кайданках», – розповів очільник кримських патрульних.

Крім того, за його словами, за декілька сот метрів, патрульні помітили інший транспортний засіб, що також підпадав під опис, як той, що зник з місця події.

Фото: Facebook Victor Levchenko

«Знову миттєві і чіткі дії патрульних. Особа затримана. Під час відпрацювання прилеглої території, в посадці помічено ще один транспортний засіб з явними ознаками участі в конфлікті, біля нього двоє осіб в камуфляжному одязі, що своєї присутності там пояснити не можуть. Затримані. Так само чітко, миттєво і рішуче», – зазначив Левченко.

Фото: Facebook Victor Levchenko

Він додав, що на місці самого конфлікту поліцейські затримали ще двох осіб, які мали при собі «предмети схожі на пістолети», та у яких виявлено чисельні ознаки участі в стрілянині на Чонгарі.