Міносвіти України втратило в окупованому Криму майна майже на 16 млрд грн

Новини
Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського в Сімферополі Фото: ccssu.crimea.ua

Первісна вартість майна міністерства освіти і науки України, що знаходилося на території Автономної Республики Крим та міста Севастополь на момент окупації, становить 15,97 млрд гривень.

Про це повідомило Міносвіти у відповіді на запит Центру журналістських розслідувань щодо надання інформації про матеріальні збитки, завдані внаслідок тимчасової окупації території АРК і Севастополя та незаконного привласнення майна, що належить установам і закладам, підпорядкованим міністерству.

«За наявною в міністерстві інформацією (відповідно до даних проведених інвентаризацій закладами освіти у 2013 році), первісна вартість майна, що знаходиться на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополь, становить 15 979 730,03 тис. грн», – сказано у відповіді на запит.

Зазначимо, що відповідно до курсу долару США до гривні на 27 грудня 2013 року, ця сума еквівалентна 1,99 млрд доларів США.

Водночас, міністерство повідомило, що станом на 29.03.2019 в нього відсутня інформація про завдану матеріальну шкоду підприємствам, установам, організаціям, які відносяться до сфери управління міністерства, внаслідок тимчасової окупації Криму і Севастополя у зв’язку з неможливістю перевірки стану такого майна.

Нагадаємо: