У Криму 16-річного кримськотатарського підлітка засудили «за наругу над прапором РФ»

Новини
Абдураман Абдувелієв Фото: Facebook Александра Ефименко

В окупованому Криму «Мировий суд Білогірського району» засудив 16-річного кримського татарина Абдурамана Абдувелієва до шести місяців обмеження волі за нібито «наругу над державним прапором Росії» за те, що він разом з друзями у травні 2018 року зняли російські прапори з адмінбудівель у селі Курське.

Про це повідомила журналістка Олександра Єфименко, передає Центр журналістських розслідувань.

«У «Мировому суді Білогірського району» винесли вирок кримському татарину, Абдураману Абдувелієву у вигляді 6 місяців обмеження волі. Його звинуватили за статтею 329 КК РФ (наруга над державним гербом Росії або державним прапором Росії – ред.) за те, що він зняв три російських прапора в селі Курське 21 травня 2018 року», – зазначила Єфименко.

Вона додала, що через два місяці після цих подій у селі пройшов ряд обшуків в будинках хлопців, які в той день були з Абдувелієвим, в тому числі і в його будинку. Всі вони неповнолітні і всі виступали в ролі свідків.

«Абдурамана з мамою забрали на допит, де непрозоро натякнули: «якщо він не зізнається, ми на добу його залишимо тут і зробимо таке, що зізнається в чому завгодно». Абдувелієв визнав провину частково: він стверджує, що дійсно знімав прапори, але не спалював їх і не кидав в туалет, як сказано в матеріалах справи», – розповіла Єфименко.

Вона також вказала, що у зв’язку з вироком, який передбачає обмеження в пересуванні, зараз абсолютно незрозуміло, як Абдураманов має відвідувати школу, оскільки він вчиться в Судакському районі, а живе в селі Курське (Білогірський район).

Нагадаємо:

  • 26 липня 2018 року в окупованому Криму в селі Курське Белогорсокго району російські силовики провели обшуки в будинках чотирьох кримських татар: Мустафи Коки, Умера Абдувелієва, Рідвана Сейтхалілова, Сейтумера Асанова, чиї неповнолітні сини 21 травня 2018 року зняли прапори Російської Федерації з адміністративної будівлі сільської ради і викинули.