У Криму пройде «суд» у першій справі про «неінформування ФСБ РФ»

Новини

В окупованому Криму 10 квітня відбудеться засідання «суду» за першої на півострові кримінальній справі про так зване «неінформування ФСБ Росії», яку порушили в листопаді минулого року.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на кримського адвокаа Еміля Курбедінова.

«Обвинувачений у цій справі Осман провини не визнає. Його звинувачують в тому, що він «не доніс» в ФСБ на брата дружини, нібито достовірно знаючи, що той воює в Сирії проти інтересів Росії. Ст. 205.6 Кримінального кодексу Росії – до одного року позбавлення волі. Ця «пробна куля» багато в чому вплине на подальше застосування даної кримінальної статті. Не пішов на співпрацю зі слідством – ось тобі стаття за «недонос», – написав Курбедінов

Засідання відбудеться о 9:30 в «Київському районному суді» Сімферополя.

  • У травні 2016 року у кримського татарина, ім’я якого адвокати, що представляють його інтереси, не стали називати, пройшли перші обшуки, була вилучена техніка. За версією слідства, він знав про те, що брат його дружини знаходиться в Сирії, проте не повідомив до правоохоронних органів і продовжував з ним спілкування.
  • У Криму це прецедент після прийняття поправок в російське законодавство в рамках так званого «пакета Яровий». Стаття про неінформування передбачає відповідальність у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до року.