НІ скасуванню європейських санкцій проти РФ: родичі українських політв’язнів прийдуть до посольства Німеччини в Україні

Новини

11 квітня о 11:00 родичі українських політв’язнів Кремля разом із правозахисниками та громадськими активістами прийдуть до посольства Німеччини в Україні (вул. Богдана Хмельницького 25) з вимогами припинити спроби Німеччини зняти санкції з Російської Федерації та посилити тиск на Росію для звільнення українських заручників.

Про це повідомляє спільнота Об’єднання родичів політв’язнів Кремля, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Німецькі дипломати та депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягти цього на поточній сесії ПАРЄ. З’явилася інформація, що депутати від ХДС та СД спрямували на адресу президента ПАРЄ лист із проханням переглянути санкційні правила, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушниць при затвердженні їх повноважень. Росія отримає індульгенцію на всі злочини проти людяності, порушення прав людини, переслідування і незаконні ув’язнення українців, які вона здійснює з 2014 року, від початку агресії проти України.

На сьогоднішній день Росія затримала або засудила принаймні 97 українських політичних в’язнів на території Російської Федерації та окупованого Криму, а також більше 120 військовополонених і цивільних заручників на окупованому Донбасі.

Єдиним «злочином» цих людей є протидія російській агресії проти України.

Ми закликаємо Німеччину та всю Раду Європи шукати рішення, яке передбачатиме тільки посилення впливу на Росію з метою звільнення всіх українських заручників. Вимагаємо припинити спроби зняття санкцій з Російської Федерації. Німеччина, як країна-партнер Російської Федерації, що здатна домовлятися про реалізацію спільних потужних енергетичних проектів (як то Північний потік 2), має величезний вплив та можливості для здійснення достатнього тиску на Росію для того, аби Кремль відпустив наших рідних додому», – йдеться в повідомленні.

У рамках акції будуть передані два офіційних звернення від Об’єднання родичів політв’язнів Кремля та родичів військовополонених до офіційних представників керівництва Німеччини щодо засудження дій офіційних осіб Німеччини з метою повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи та активної підтримки скасування санкцій проти РФ.

Нагадаємо:

  • Діполомати Німеччини активно проштовхують у Раді Європи ідею зняття санкцій тиску з Російської Федерації та планують досягти цього на поточній сесії ПАРЄ.