СБУ оголосила в розшук журналіста Скачка, який писав в ЗМІ про «повернення Криму до Росії»

Новини
Володимир Скачко Фото: РИА Новости

Служба безпеки України оголосила в розшук громадянина України, автора проросійського сайту «Антифашист», журналіста Володимира Скачка, якого прокуратура АРК підозрює в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу МВС України.

Скачко був оголошений в розшук 11 березня. Йому інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

  • Прокуратура АРК повідомила про підозру у посяганні на територіальну цілісність України журналісту Володимиру Скачко, який неодноразово публікував в українських та російських ЗМІ, зокрема і на інформресурсі «РИА Новости-Украина», матеріали, які містять заклики до вчинення дій з метою зміни меж території України.
  • За даними джерел Центру журналістських розслідувань у правоохоронних органах, Володимир Скачко був у переліку рекомендованих керівництвом російського агентства «РИА Новости» авторів та блогерів, які писали пропагандистські матеріали на замовлені Москвою теми.
  • Сам Скачко в коментарі «РИА Новости» заявив, що відкрите стосовно нього кримінальне провадження і повідомлення про підозру пов’язані зі справою щодо керівника інформресурсу «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, який підозрюється в державній зраді.