РФ вивела в Чорне море більше 10 кораблів у відповідь на навчання НАТО і України

Новини
Церемонія введення малого ракетного корабля «Орехово-Зуєво» до складу ЧФ РФ. Севастополь, 10.05.2018 Фото: Андрей Киреев

Більше 10 кораблів Чорноморського флоту РФ вийшли з баз в окупованому Севастополі і Новоросійську для проведення навчань в морських полігонах в Чорному морі на тлі спільних навчань НАТО «Морський щит – 2019».

Про це повідомляє прес-служба Південного військового округу Міноборони Росії, пише Центр журналістських розслідувань.

«На першому етапі навчань угруповання кораблів при виході з пунктів базування здійснила проводку за тралом, а потім у складі тактичних груп провела навчання з протиповітряної оборони», – йдеться в повідомленні окружний прес-служби.

У заході задіяні понад 10 кораблів, серед яких ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, нейтральні сили, допоміжні і рятувальні судна, залучені літаки і вертольоти морської авіації та сили ППО флоту.

Повідомляється, що паралельно десант морської піхоти висадився на берег загальновійськового полігону в Криму. Підрозділи морської піхоти Чорноморського флоту відпрацювали завдання десантування з великих десантних кораблів і в складі аеромобільних груп з вертольотів армійської авіації.

  • Рада Федерації Росії в середу ухвалила заяву, в якій загрожує Україні «військовим конфліктом» за участю НАТО в разі порушень Україною процедур проходження суден через Керченську протоку.
  • Дії Росії в Азовському та Чорному морях свідчать, що загроза з моря для України є не менш серйозною, ніж на суходолі. Звісно, допомога НАТО із забезпечення судноплавства в регіоні є вкрай необхідною, але значно більш важливими є власні зусилля України із захисту своїх інтересів у чорноморському басейні. Але нові українські корвети залишаються купою креслень, а співпраця із закордонними партнерами у цьому напрямку призупинена, бо вони не розуміють ставлення України до власної безпеки. Про це – в інтерв’ю Олександра ПОЛІЩУКА,  експерта з питань оборонного будівництва та безпеки фонду “Майдан закордонних справ” програмі «Питання національної безпеки» (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська).