Нацполіція відкрила провадження через не відкриття виборчої дільниці на Донетчині – Князєв

Новини
Голова Нацполіції України Сергій Князєв Фото: npu.gov.ua

Співробітники Нацполіції відкрили кримінальне провадження за фактом не відкриття вранці 21 квітня виборчої дільниці в населеному пункті Лебединське, що на лінії розмежування в Донецькій області.

Про це повідомив голова Нацполіції України Сергій Князєв,передає Центр журналістських розслідувань.

«На даній дільниці зареєстровані 680 виборців, які на даний час позбавлені права голосувати. Ми порушили кримінальне провадження за ст. 157 Кримінального кодексу України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача – ред.). Найближчим часом керівник Головного управління Національної поліції в Донецькій області прозвітує про хід розслідування і винесення підозри винним особам», – сказав Князєв.

Нагадаємо:

  • 21 квітня в Україні проходить повторне голосування (другий тур) на чергових виборах президента. Українці вибирають, хто з двох кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі, має стати главою держави – шоумен, художній керівник студії «Квартал 95» Володимир Зеленський або діючий президент Петро Порошенко.