Порошенко привітав Зеленського з перемогою. Остаточні дані екзит-полів

Новини
Президент України Петро Порошенко Фото: Reuters

Володимир Зеленський, який, за даними екзит-полів перемагає у виборах президента з співвідношенням 73 на 25 відсотків голосів виборців, повідомив, що чинний президент Петро Порошенко зателефонував йому і привітав з перемогою. Зеленський сказав, що скористується пропозицією Порошенка звертатись за допомогою чи порадою. 

Про це повідомляє  Центр журналістських розслідувань.

За даними Національного екзит-полу (Центр Разумкова, Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва, КМІС), голоси виборців станом на 20.00 розподілились так: Володимир Зеленський – 73 %, Петро Порошенко – 25,5 %.

Петро Порошенко, виступаючи з промовою у своєму штабі після оголошення результатів екзит-полів, повідомив, що привітає Володимира Зеленського з перемогою. 

«Ніколи не здавайся – чую я і зараз, коли бачу результати екзит-полів. А  вони очевидні, і дають підстави подзвонити зараз моєму опоненту і привітати його», – сказав Петро Порошенко.

Згодом Володимир Зеленський повідомив, що Петро Порошенко таки зателефонував йому з привітанням і пропозицією допомоги. 

«Щойно він мене привітав з перемогою. Я дуже вдячний, що він мене привітав. Сказав, що я можу розраховувати на його допомогу в будь-який час. Він визнав перемогу мою і моєї команди», – повідомив Володимир Зеленський.

переможець виборів не виключає, що може звернутись до Петра Порошенка за порадою.

«Якщо мені знадобиться допомога Порошенка – я йому зателефоную. Чому ні? Він сказав: «Я готовий завжди допомогти порадою». Я готовий звернутися до Петра Олексійовича. Чому ні?», – сказав Зеленський.

Нагадаємо:

  • 21 квітня в Україні відбулось повторне голосування (другий тур) на чергових виборах президента. Українці вибирали між  діючим президентом Петром Порошенком та шоуменом, художнім керівником студії «Квартал 95» Володимиром Зеленським.