Рада спробує розблокувати міжнародну допомогу у розмінуванні Донбасу – Ірина Геращенко

Новини
Ирина Геращенко

Зміни до закону України «Про протимінну діяльність», що мають на меті розблокування надання міжнародної донорської допомоги із гуманітарного розмінування Донбасу, депутати розглянуть у четвер, 25 квітня.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перша віце-спікерка Верховної Ради України Ірина Геращенко, пише Центр журналістських розслідувань.

«Для мене також дуже важливо,що в четвер в порядку денному – зміни до закону про протимінну діяльність, прийняття яких розблокує міжнародну допомогу в цій сфері . Проситиму колег прийняти цей закон відразу в цілому, враховуючи актуальність проблеми», – написала Ірина Геращенко.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» щодо удосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності зареєстрований у Верховній Раді 22 березня 2019 року.

Нагадаємо:

  • Закон «Про протимінну діяльність в Україні», який був прийнятий Верховною Радою України 6 грудня 2018 року та підписаний президентом Петром Порошенком, містить корупційну складову, стверджує Олександр Поліщук, експерт з питань оборонного будівництва та безпеки фонду «Майдан закордонних справ». Корупційна складова стосується механізму розподілу донорських коштів на розмінування Донбасу. Посли країн-донорів – Великої Британії, Канади та США – виступили із заявами про те, що до усунення корупційної складової із закону «Про протимінну діяльність в Україні” Україні не буде надано виділену на розмінування донорську допомогу.