У Міноборони України представлений проект нового БТР «Отаман» для морської піхоти

Новини
Фото: ldc.org.ua

У міністерстві оборони України приватними оборонним підприємствами представлений проект нового бронетранспортера «Отаман», призначеного для оснащення підрозділів морської піхоти Військово-Морських Сил України.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на видання Ліга оборонних підприємств України.

Аван-проект бронетранспортера під шифром «Отаман» був представлений головним виконавцем виробу НВО ПрАТ «Практика», яке створювало його в кооперації з ТОВ «ТЕЛЕКАРТ-ПРИЛАД» і корпорацією «Таско».

У варіанті для морської піхоти пропонується бронемашина з колісною формулою 6х6, яка важить 23,5 тонни, може перевозити до п’яти з половиною тонн корисного вантажу. Екіпаж БТР складає три людини, він може перевозити шість чоловік десанту.

«Отаман» озброєний бойовим модулем БР-3М «Штурм» з 30-мм автоматичною гарматою. Він має бронювання, що дозволяє захищати його від враження кулями калібру 12,7 мм в лобовій проекції. На БТР може встановлюватися додаткове бронювання.

Фактично ББМ 6х6 «Отаман» – це бойова платформа, на базі якої може бути створена техніка різного призначення: бронетранспортер, машина вогневої підтримки, самохідна артилерійська установка (міномет) інші бойові та спеціальні машини.