Зеленський подякував українцям і оголосив конкурс на посаду свого речника

Новини
Новообраний президент України Володимир Зеленський Фото: УНІАН

Новообраний президент України Володимир Зеленський після оприлюднення Центральною виборчою комісією результатів виборів оприлюднив відео, в якому висловив подяку всім українцям і оголосив конкурс на посаду речника президента.

Відео Зеленський розмістив на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні, 30 квітня, ЦВК офіційно оголосила результати президентських виборів. Я всім вдячний, дякую ще раз за підтримку», – сказав новообраний президент.

Він зазначив, що в цій даті є певний символізм, оскільки 230 років тому відбулася інавгурація першого президента США Джорджа Вашингтона.

«Я не порівнюю себе з цим великим діячем. Поки що рано. Але якщо ви не проти, я його процитую: «Трудись, щоб в твоїй душі не погасли ці крихітні іскри небесного вогню, що звуться совістю». Ось це я вам, українці, всім обіцяю. Всім, не зважаючи на ваш вибір. Обіцяю трудитись. Обіцяю вас не підвести», – сказав Зеленський.

Крім того, він запропонував провести конкурс на посаду спікера президента України.

«Ми починаємо перший конкурс – речник президента України. Умови дуже прості: якщо ти знаєш мінімум три мови, українська, англійська (російська – ред.) і якщо у тебе є певний досвід роботи в сфері журналістики або в публічній сфері, якщо ти готовий працювати 24 на 7, будь ласка, відправ своє резюме на електронну пошту, яка з’явиться в першому коментарі до цього відео, і ми почнемо робити це разом. Дякую!», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо:

  • 30 квітня Центральна виборча комісія України встановила офіційні результати другого туру виборів президента 21 квітня і оголосила Володимира Зеленського, який набрав 73,22% голосів виборців, новообраним президентом України.