РФ звільнила затриманих ФСБ у Криму херсонських рибалок

Новини

РФ звільнила двох утримуваних в окупованому Криму херсонських рибалок Руслана Кондратюка та Андрія Морозова.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова, пише Центр журналістських розслідувань.

Інформацію Денисовій повідомила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

«Щойно телефоном розмовляла з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Вона повідомила мені, що у рамках наших з нею попередніх домовленостей були звільнені разом зі своїм судном утримувані на території окупованого Криму двоє херсонських рибалок – Руслан Кондратюк та Андрій Морозов. Вони були затримані ще у вересні 2018 року прикордонниками ФСБ РФ під час швартування моторного човна через поломку мотора на кримському березі озера Сиваш. Наразі вони прямують додому на Херсонщину до своїх рідних», – написала Людмила Денисова.

  • У вересні 2018 року прикордонники ФСБ РФ затримали на кримському березі затоки Сиваш двох українських рибалок з села Стрілкового Генічеського району Херсонській області під час швартування моторного човна поблизу села Стефанівка Джанкойського району. Російські прикордонники стверджували, що в човні, на якій рибалки прибутку до Криму, було виявлено близько 20 кг кефалевих видів риб.