Ми не допустимо повторення ще однієї масштабної війни на Європейському континенті – Порошенко

Новини
Президент Украины Петр Порошенко Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко привітав українців з Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента України, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні ми з гордістю вшановуємо всіх людей старшого покоління, яким випало пройти через смертельний вогонь Другої світової війни. Величний подвиг і жертовність українського народу, які внесли вагомий переможний внесок в розгром нацистів і їх сателітів, справедливо визнані історією і міжнародним співтовариством. Саме на нашій багатостраждальній землі були розгромлені відбірні військові з’єднання ворога і остаточно зважилася подальша доля війни і загальної перемоги антигітлерівської коаліції», – підкреслив Порошенко.

Він нагадав, що в Другій світовій загинули мільйони українців.

«Людський вимір ціни цієї перемоги – мільйони життів наших земляків, які не повернулися з фронтів, з концтаборів, з каторжних робіт, розстріляних і закатованих, передчасно померлих від ран, голоду і репресій в післявоєнні роки. Вічна і світла пам’ять загиблим», – зазначив президент.

Він додав, що вже п’ять років українці захищають свободу і цивілізаційний вибір українського народу від російської агресії.

«Східні території України перетворилися в форпост мирної об’єднаної Європи. Переконаний: разом з демократичними націями ми обов’язково переможемо в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, не допустимо повторення ще однієї масштабної війни на Європейському континенті», – сказав Порошенко.

Він привітав зі святом ветеранів війни та військовослужбовців Збройних сил України.

«Дорогі ветерани війни! Прийміть мої сердечні вітання зі святом – Днем Перемоги. Висловлюю вам глибоку подяку за бойові подвиги і трудові звершення. Щиро бажаю вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, родинного затишку і благополуччя. Шановні військовослужбовці Збройних сил України та інших військових формувань! Завдяки вашим патріотизму і самовідданості, помноженим на всенародну підтримку, ворог був зупинений, звільнена значна частина рідної землі. Україна по праву пишається своїми героями. Від імені українського народу дякую вам за надійний захист країни. Бажаю всім миру, благополуччя і нових звершень », – сказав глава Української держави.