У Севастополі відкрили кримінальну справу через розбитий пам’ятник кримським татарам, які загинули у Другій світовій війні

Новини

«Управління МВС РФ» по окупованому Севастополю порушило кримінальну справу за фактом розбитого пам’ятника в селі Орлівка Нахімовського району.

Меморіальні плити були встановлені кілька днів тому в пам’ять про загиблих у Другій світовій війні кримських татар, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«Невідомі осквернили одне з пам’ятних місць Севастополя. За даним фактом порушено кримінальну справу», – повідомляють російські ЗМІ.

«6 травня в Мамашае (Орловка) був оновлений пам’ятник героям війни, який стояв тут з 60-х років . Силами та на кошти місцевої кримськотатарської громади він був доповнений двома гранітними плитами. Раніше на пам’ятнику були висічені імена тільки 6 загиблих, і серед них – ні одного кримськотатарського. Але ж з цього села на війну пішло багато кримських татар. Та оновлених плитах пам’ятника тепер імена 64 загиблих на війні жителів Мамашая, серед яких 57 – кримські татари.

Якщо старий пам’ятник ніхто не чіпав понад півстоліття, то оновлений – з кримськотатарськими іменами – не простояв і 3-х днів. У ніч на 9 травня вандали розбили гранітні плити. Це виявили вранці Дня перемоги, коли по всій країні вже вшановували ветеранів, віддавали данину пам’яті загиблим на війні, щосили звучали переможні марші і йшли маршем безсмертні полки. Пам’ятник в Мамашае тепер виглядає так», – повідомляло видання Crimean Tatars.