В Одеській області ліквідовано канал торгівлі людьми через Крим та РФ до Ізраїлю – Держприкордонслужба

Новини
Фото: dpsu.gov.ua

В Одеській області прикордонники у взаємодії з іншими правоохоронними органами виявили та припинили транскордонний канал торгівлі людьми через окупований Крим та Росію до Ізраїлю з метою сексуальної експлуатації.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України.

«На центральному автовокзалі Мелітополя під час спроби передачі перевізнику двох наших співвітчизниць для подальшого переправлення їх до Росії через територію АР Крим з метою сексуальної експлуатації на території Ізраїлю, затримано організатора каналу – громадянина України. Цього ж дня в м. Ізмаїл правоохоронці затримали ще одного фігуранта кримінального провадження, також громадянина України», – йдеться у повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

Як зазначили у відомстві, жертви торгівлі людьми в добровільному порядку відмовились від поїздки.

Фото: dpsu.gov.ua

Організаторів затримано в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру. Наразі очікується обрання запобіжного заходу тримання під вартою.

Нагадаємо:

  • Співробітники Нацполіціі АРК спільно з іншими правоохоронцями викрили злочинну організацію, яка зайалась вербуванням і незаконним переміщенням нелегальних мігрантів через держкордон. Злочинна група вербувала українських громадян для перевезення нелегалів з країн Південно-Західної Азії в країни Західної Європи через акваторію Середземного моря. Зловмисники нелегально переміщали завербованих українців через держкордон, зокрема – і через закриті пункти пропуску на тимчасово окупованій території Криму до Туреччини.