Захоплення Криму: волонтери InformNapalm встановили ще одну бригаду десантних кораблів Чорноморського флоту РФ

Новини

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm встановили військовослужбовців зі складу 197-ї бригади десантних кораблів Чорноморського флоту РФ, які брали участь в операції по захопленню Криму в 2014 році.

Активісти знайшли на сторінці російського військовослужбовця в соціальній мережі «ВКонтакте» фото медалі та нагородної посвідчення «За повернення Криму», пише Центр журналітсскіх розслідувань.

Він служив на великому десантному кораблі «Микола Фільченков», який входить до складу 197-ї бригади десантних кораблів Чорноморського флоту РФ. До анексії Криму цей корабель базувався в Севастополі.

Також волонтери з’ясували імена ще кількох російських військових, які служили на кораблі і брали участь в захопленні півострова.

  • Україна ідентифікувала більше 1,5 тис. кадрових військових РФ, які брали участь у незаконній окупації Криму в 2014 році, а також ще кілька десятків тисяч росіян, що воювали на Донбасі. Матеріали по ним, на 80 відсотків зібрані неурядовими організаціями, передані в міжнародні судові інстанції.