У Криму «суд» залишив чинним вирок кримському татарину за нібито участь в блокаді півострова

Новини
Фото: Facebook Крымская солидарность

«Верховний суд» окупованого Криму в середу, 15 травня, відхилив апеляційну скаргу і залишив чинним рішення «Ленінського районного суду», який засудив до 10,5 років позбавлення волі кримського татарина Февзі Саганджі за нібито участь у громадянській блокаді півострова в рядах батальйону імені Номана Челебіджихана на території Херсонської області.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на інформацію ініціативи «Кримський процес».

«Сьогодні в «Верховному суді Криму», суддівська колегія на чолі з «суддею» Олегом Лебедем розглянула апеляційну скаргу на вирок щодо Февзі Саганджі. Саганджі раніше «Ленінським районним судом» був засуджений до десяти з половиною років позбавлення волі за нібито участь в батальйоні імені Номана Челебіджихана, який восени 2015 року брав участь в продовольчої блокади Криму», – йдеться в повідомленні.

В апеляційній скарзі захист і сам Саганджі просили скасувати вирок, винесений «Ленінським районним судом».

У своєму останньому слові Саганджі ще раз заявив про свою невинність і про те, що він не брав участі в жодних формуваннях.

Однак суддівська колегія залишила вирок у відношенні Саганджі чинним.

Нагадаємо:

  • 23 січня 2019 року в Криму «Ленінський районний суд» засудив до 10,5 років позбавлення волі Февзі Саганджі, якого ФСБ звинуватила в нібито «участі в діяльності незаконного збройного формування на території України» за ч.2 ст.208 КК РФ. ФСБ стверджувала, що кримчанин в січні 2016 року добровiльно вступив до лав очолюваного одним з координаторів акції з цивільної блокади Криму Лєнуром Іслямовим «кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Н. Челебіджихана, який діє в прикордонних районах Херсонської області України». Саганджі повернувся до Криму у вересні 2017 року і в квітні 2018 року був затриманий співробітниками ФСБ. Кримчанин своєї провини не визнав і участь в батальйоні заперечував.