«Народний фронт» оголосив про вихід з коаліції та закликав до формування нової

Новини
Голова фракції "Народного фронту" Максим Бурбак Фото Facebook Максима Бурбака

Голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак з трибуни Верховної Ради заявив про вихід фракції з парламентської коаліції, внаслідок чого коаліція припиняє своє існування.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Бурбак оголосив про вихід фракції «Народного фронту» із діючої коаліції та про припинення діяльності коаліції з 17 травня 2019 року.

«Коаліція, яка сформована у 2014 році і діяла до сьогоднішнього дня, виконала свої завдання. За п’ять років цей парламент, уряди і українська влада у цілому провела змін у країні більше, аніж за два попередніх десятиліття. Але це вже історія. Закладено фундамент сильної і успішної України. Треба будувати далі. До цього необхідно залучити всі політичні сили державницького спрямування і новообраного Президента», – сказав Бурбак.

Він повідомив також, що відповідно до конституції впродовж 30 днів буде формуватися нова коаліція.

«Народний фронт закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації з підготовки нової коаліційної угоди з новим планом дій. На основі цього плану має об’єднатись нова більшість», – заявив Бурбак.

Також голова фракціх «Народного фронту» перелічив пропозиції фракції до плану дій.

Зокрема, його фракція пропонує зменшити кількість депутатів Верховної Ради, і одночасно зняти імунітет з президента, депутатів та суддів.

Серед пропозицій також – ліквідація місцевих державних адміністрацій і завершення процесу децентралізації влади.

Крім того, Бурбак запропонував запровадити інститут імпічменту для президента та відповідальності для суддів, а також прийняття законів про референдуми всіх рівнів.

В економічному блоці «Народний фронт» пропонує податкову амністію, запровадження справедливого ринку землі, конкурентну приватизацію та дешеві довгострокові кредити.

Також Бурбак наполягає на забезпеченні членства України в Європейському Союзі і НАТО. Донецьк, Луганськ і АР Крим, за словами голови фракції, мають бути повернуті на українських умовах.

«Народний Фронт» заявляє про готовність розглянути усі кадрові ініціативи нового президента.

Бурбак також нагадав, що парламент працюватиме до до чергових виборів 27 жовтня 2019 року, а уряд і прем’єр-міністр – до обрання нового скликання Верховної Ради.

Нагадаємо:

  • Парламент призначив інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського на понеділок, 20 травня 2019 року.