Зеленський задекларував віллу в Італії і квартиру дружини в Криму

Новини
Новообраний президент України Володимир Зеленський Фото: DPA/A.Lebedeva

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив декларацію про свої доходи за 2018 рік.

Декларацію опублікували на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Згідно з декларацією, Володимир Зеленський має:

– житловий будинок в селі Іванковичі Київської області площею 353,5 квадратних метра;

– земельну ділянку в селі Іванковичі площею 1200 квадратних метрів;

– квартира у Києві площею 131,9 квадратних метра;

– дві квартири у Києві у спільній власносності з братами Сергієм і Борисом Шефірами загальною площею 453,1 квадратних метра;

– два паркувальні місця площею 20,90 і 20,70 квадратних метра.

Дружина Зеленського Олена має у власності:

– квартиру в Лівадії, що в анексованому Криму площею 129,8 квадратних метри;

– паркувальне місце у Лівадії 16, 1 квадратних метра;

– квартиру у Києві площею 284 квадратних метра;

– нежитлові приміщення у Києві площею 337,8 квадратних метра, які є її спільною власністю разом із Ларисою і Оленою Шефірами;

– нежитлові приміщення у Києві площею 305,9 квадратних метра, які є її спільною власністю разом із Сергієм Шефіром.

У декларацію внесено житловий будинок в Італії площею 413 кв м, яким також, згідно з документом, володіє іноземна фірма.

З 2014 року Володимир Зеленський разом із дружиною орендують у Великій Британії квартиру площею 91,9 квадратних метра, яка коштує 42,2 млн грн.

Президнт України також задекларував квартиру площею 269,7 квадратних метра і два паркувальних місця у Києві, власником яких є кіпрська компанія Aldorante Limited. Він є кінцевим бенефіціаром компанії.

Зеленський також володіє автомобілем Land Rover 2016 року випуску, який коштує 4,7 млн грн. У власності Олени Зеленської є авто Mercedes-Benz S 500 4Matic 2014 року випуску вартістю 1,8 мільйона гривень.

Також Зеленські володіють цінними паперами на суму в понад 50 тисяч гривень та закордонними акціями.

Подружжя є кінцевими бенефіціарами у чотирьох фірмах: ТОВ «СТУДІЯ КВАРТАЛ – 95», Aldorante Limited, Film Heritage inc, San Tommaso S.R.L. Лише на Зеленського зареєстровані ТОВ «Кіноквартал», Vilhar Holdings Limited (Кіпр). Також вони є співвласниками більше десятка товариств. Зазначимо, що з переліку компаній зникла Megiritano Ventures Ltd, зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Зеленський задекларував 33 торгові марки, три корисні моделі і три винаходи.

У 2018 році за основним місцем роботи, яким є «Квартал 95» Зеленський заробив 4,2 млн грн. Окрім цього, він задекларував понад 5,5 млн грн доходу. Олена Зеленська минулого року заробила 4,9 млн грн.

У декларації вказано, що Володимир Зеленський готівкою зберігає 190 тис дол, 107 тис євро, а Олена Зеленська – 150 тис грн. Також подружжя має кошти на рахунках «Приватбанку», переважно в Латвії. Президент має 440 тис дол, 1 млн грн, та 130 євро. У першої леді на рахунках зберігається майже 12 тис дол, понад 100 тис грн.

  • У березні журналісти Слідство.Інфо виявили, що в декларації кандидата в президенти Володимира Зеленського відсутня згадка про 15-кімнатної вілли в італійському місті Форте-дей-Мармі. Хоча в його прес-службі запевняли, що декларація «заповнена в повній відповідності з чинним законодавством України».