Зеленський пояснив ідею з референдумом про «мир з РФ»

Новини
Володимир Зеленський, президент України фото: скриншот YouTube

Під час зустрічі з громадськими активістами, волонтерами та колишніми військовими, яка відбулася в Адміністрації глави держави, президент Володимир Зеленський заявив, що винесення питання про укладення мирних домовленостей з РФ на референдум «не має законодавчої ініціативи, а є лише способом з’ясувати думку суспільства».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на прес-службу АП.

«Ми повинні чути кожної людини. Це не законодавчий референдум, а інформаційний: громадяни, що ви думаєте. Це нормальна розмова з людьми», – сказав Зеленський.

За його словами, він прагне до відкритості в обговоренні важливих для країни питань і не хоче приймати рішення за закритими дверима, як це робилося раніше.

Повідомляється, що учасники зустрічі погодилися, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням і діалогом із суспільством.

  • Глава Адміністрації президента Володимира Зеленського Андрій Богдан допускає проведення референдуму щодо мирних угод з РФ. «Остаточне рішення, якщо воно буде неоднозначно сприйнято суспільством, якщо там будуть точки, проблемні для сприйняття тими чи іншими, може бути винесено на референдум, щоб не якийсь політик ухвалював рішення, яке розколює суспільство, а щоб сам народ, саме суспільство прийняло таке рішення, чи підходять ті чи інші домовленості», – заявив Богдан в ефірі телеканалу 112.