Андрій Сенченко оголосив про вихід із ВО «Батьківщина»

Новини
Андрій Сенченко, лідер руху "Сила права" Фото investigator.org.ua

Координатор Воєнного кабінету Юлії Тимошенко, колишній народний депутат України Андрій Сенченко, який у команді Тимошенко відповідав за кримський напрямок, пішов з ВО «Батьківщина» через суттєву різницю у підходах до стратегії дій і формування команди.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на фейсбук-сторінку Андрія Сенченка.

«Сьогодні я прийняв важливе і дуже непросте для мене рішення про вихід з партії «Батьківщина». Я присвятив цій команді 14 років свого життя і залишався поруч з Юлією Тимошенко в найтяжчі для неї і партії часи», – написав Сенченко.

За його словами, він з великою повагою ставиться до Юлії Тимошенко і цінує її внесок в розбудову української держави.

«Проте сьогодні країна знову опинилась у вкрай небезпечному становищі, і наші підходи до стратегії дій і формування команди, здатної подолати виклики, суттєво відрізняються», – сказав політик.

Він вважає, що розчарування діями і бездіяльністю політиків, що прийшли до влади після Революції Гідності, відсутність системних зусиль з відновлення миру без територіальних і політичних поступок агресору призвели до зростання підтримки антиукраїнських сил, які можуть отримати більшість у наступному складі парламенту. У коментарях до свого допису Сенченко пояснив, що має на увазі «Бойко, Вилкула і т.п.»

На його думку, завдання цих сил – капітуляція України у війні з РФ та остаточна ліквідація української незалежності.

«Саме тому стрижнем демократичної проукраїнської коаліції в наступному парламенті країни повинна стати політична сила, що зосередиться на реальному досягненні миру через перемогу і на глибокій модернізації економіки, необхідної для входження нашої держави до 20 найбільш економічно розвинених країн світу. Таку силу можливо сформувати лише спираючись на широке громадсько-політичне об’єднання патріотичних сил України», – написав Сенченко.

Він запевнив, що команда громадського руху «Сила права», який очолює Сенченко, готова стати складовою такого об’єднання.

Нагадаємо: 

  • За політику щодо Криму у партії «Батьківщина» відповідає Андрій Сенченко – відповідь на запит Центру журналістських розслідувань.
  • Тимошенко оголосила про початок створення так званого військового кабінету, який буде займатися розвитком стратегії миру для України. Його склад було доручено формувати екс-нардепу від Криму Андрію Сенченку.