У Криму окупанти затримали кримськотатарську активістку Лутфіє Зудієву

Новини
Лутфіє Зудієва Фото: Facebook

В окупованому Криму в Джанкої в четвер, 30 травня, російські силовики затримали кримськотатарську активістку Лутфіє Зудієву за підозрою в нібито пропаганді екстремізму. Зараз її везуть до Сімферополя.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність», передає Центр журналістських розслідувань.

«Тільки що стало відомо про затримання активістки Лутфіє Зудієвої. Вона була зупинена співробітниками силових структур по дорозі з ринку в м.Джанкой», – йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, Зудієвої закидають ст. 20.3 КоАП РФ (пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій, або інших атрибутики або символіки, пропаганда або публічна демонстрація яких заборонені федеральними законами).

«Лутфіє Зудієва – активістка громадського об’єднання «Кримська солідарність», громадяньский захисник. За освітою філолог. До 2014 року керувала дитячим центром «Еліф» в м.Джанкой. Є матір’ю чотирьох неповнолітніх дітей. Події в Криму, після 2014 року: арешти, закриті суди, різні порушення, пов’язані з несправедливими звинуваченнями, не могли залишити її байдужою. Лутфіє стала громадським захисником», – відзначили в «Кримській солідарності».

18 жовтня 2018 року Зудієва захищала 2-х учасників одиночних пікетів у Джанкої. Активно відвідувала «суди» і висвітлювала події, що відбуваються в Криму.

На даний момент активістку везуть у Сімферополь в «Центр з протидії екстремізму МВС по Республіці Крим» («Центр Е»), розташований на вул. Богдана Хмельницького, 4.

Информацию о задержании Зудиевой подтвердил крымский адвокат Эмиль Курбединов.

Інформацію про затримання Зудієвої підтвердив кримський адвокат Еміль Курбедінов.

«Стало відомо про затримання співробітниками ЦПЕ правозахисниці – Лутфіє Зудієвої за звинуваченням ст. 20.3 КоАП РФ. Демонстрація забороненої символіки. Везуть до Сімферополя», – написав він у Facebook.