Тимчасово повірена у справах США в Україні Квін прибула на заміну посла Йованович

Новини
Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін Фото: Facebook U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін прибула до Києва на заміну посла Марі Йованович, яка 18 травня завершила свою каденцію.

Про це у п’ятницю, 31 травня, повідомило посольство США в Україні на своїй сторінці у Facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Сьогодні співробітники Посольства США в Києві під час загальних зборів привітали тимчасово повірену у справах США в Україні Крістіну Квін. Вона прибула в Україну 28 травня 2019 року», – йдеться у повідомлені.

Як повідомляється на сайті американської дипломатичної установи, з 2013 року по квітень 2019 року Квін працювала на посаді виконувача обов’язків заступника Голови Місії/ міністра-радника з економічних питань у Посольстві США в Парижі.

Перед тим Квін працювала на посаді виконувача обов’язки заступника Голови Місії та радника з економічних питань у Посольстві США в Бангкоку, Таїланді; радника з економічних питань у Посольстві США в Лондоні; директора з питань Європейського Союзу, України і Білорусі в Раді національної безпеки у Виконавчому апараті Президента. Вона також працювала в Посольстві США в Москві, Росії; в Місії США в Європейському Союзі в Брюселі, Бельгії; у Посольстві США в Манілі, на Філіпінах.

У Державному департаменті США у Вашингтоні, окрузі Колумбія, Квін працювала над питаннями відносин з Європейським Союзом та двосторонніх відносин зі Словенією.

Тимчасово повірена у справах США в Україні народилася й виросла в Каліфорнії, має ступінь бакалавра з політології, який отримала у Західному коледжі та ступінь магістра зі стратегічних досліджень Військового коледжу армії США.

Нагадаємо:

  • У липні 2016 року Сенат США призначив Марі Йованович послом США в Україні. Вона замінила на цій посаді Джеффрі Пайетта. Йованович з 2001 по 2004 рік була заступником американського посла в Україні.
  • 18 травня 2019 року американське посольство повідомило, що Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович завершує дипломатичну каденцію в Києві. 20 травня Йованович поїхала з Києва.